У Рівному судитимуть шахрая, який дурив чоловіків, що бажали втекти за кордон

782 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть шахрая, який дурив чоловіків, що бажали втекти за кордон

У Рівному судитимуть жителя Львова, який наживався на ухилянтах.

Як повідомляє обласна прокуратура, львів’янин зі спільниками налагодили шахрайську схему заробітку на «переправленні» за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

За свої послуги вони брали по 120 тис. грн з особи. Однак насправді перевезення чоловіків не здійснювали, а, заволодівши коштами, висаджували їх на території України.
 

ДБР уточнює, що схема з видурювання грошей з чоловіків призовного віку діяла з травня до серпня 2022 року. Через месенджери «ділки» підшуковували бажаючих виїхати до Польщі.

За плату у розмірі 3 тисячі доларів США вони обіцяли забезпечити безперешкодний переїзд автівкою з України до Варшави та запевняли, що на кордоні вони уникнуть перевірки через «хороші зв’язки».

Частину оплати організатори схеми брали то заздалегідь, а іншу частину – вже на під’їзді до кордону. Після отримання грошей перед самим кордоном чоловіків висаджували з авто де доведеться – інколи навіть просто на трасі.

На обурення ошуканих чоловіків один з учасників схеми заявляв, що є чинним співробітником спецслужб, а тому, у випадку звернень до правоохоронних органів – їх самих притягнуть до кримінальної відповідальності. При цьому насправді фігурант жодного відношення до правоохоронної системи не мав.

Одного з його спільників оголошено у міжнародний розшук, оскільки він встиг залишити країну до викриття схеми. Слідство встановлює коло усіх осіб, причетних до злочину, а також вивчає ймовірність функціонування аналогічних схем в інших регіонах України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також