У Рівному судитимуть жителя Луганщини, який працював у прокуратурі окупантів

1141 0

Ми у соцмережах:

Досудове розслідування проводило УСБУ в Рівненській області

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, якому інкримінують добровільне зайняття посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

Під час досудового розслідування встановлено, що житель смт Станиця-Луганська, який до 2014 року працював в органах МВС України, в умовах тимчасової окупації вступив у злочинну змову з військами російської федерації та контрольованими ними представниками терористичної організації «ЛНР», повідомляє Рівненська обласна прокуратура. 

За результатами домовленостей чоловік, сподіваючись на «кар’єрне зростання», у квітні цього року добровільно зайняв посаду «помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району ЛНР».

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало управління Служби безпеки України в Рівненській області. Обвинувальний акт направоено до Рівненського міського суду.

Санкція статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також