У Рівному судитимуть зрадника, який з Запоріжжя «зливав» інформацію ворогу і туди прилетіли ракети

697 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть зрадника, який з Запоріжжя «зливав» інформацію ворогу і туди прилетіли ракети

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя міста Запоріжжя, якому інкримінують державну зраду в умовах воєнного стану.

Під час досудового розслідування встановлено, що 51-річний чоловік, будучи завербованим агентом ФСБ, з березня по серпень цього року, вже в умовах широкомасштабного вторгнення, через месенджер «Telegram» повідомляв представнику спецслужби держави-агресора дані про місця розташування блокпостів у м. Запоріжжя та пункт постійної дислокації військової частини.

Крім того, обвинувачений ще й виконував роль коригувальника вогню. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв своєму куратору інформацію про місця ракетних влучань та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ.

Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами міста Запоріжжя, повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Чоловіка затримали у серпні цього року. Наразі він перебуває під вартою. Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на 15 років або й довічне, з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також