У Рівному тестуватимуть на ВІЛ та роздаватимуть презервативи

999 0

Ми у соцмережах:

У Рівному тестуватимуть на ВІЛ та роздаватимуть презервативи

1 грудня відзначається Міжнародний день боротьби зі СНІДом. Щороку близько 250 жителів Рівненської області дізнаються про цей діагноз вперше.

28 листопада на першому поверсі 2 корпусу НУВГП відбудеться прес-конференція, приурочена Міжнародному дню боротьби зі СНІДом. Початок - об 11:00.

До участі запрошені представники обласної державної адміністрації та управління охорони здоров’я, працівники Центру громадського здоров’я та громадської організації «Наше Майбутнє».

Після прес-конференції відбудуться заходи в рамках Європейського тижня тестувань за підтримки AHF Ukraine – безкоштовне обстеження на ВІЛ, роздача презервативів та інформаційне консультування усіх зацікавлених осіб.

Послуг з тестування на ВІЛ є обов’язковим компонентом громадського здоров’я. Збільшення масштабів тестування, його якість є пріоритетним профілактичним заходом, спрямованим на досягнення подолання епідемії ВІЛ в Україні.

Інформація для роздумів: у Рівненській області перші випадки ВІЛ було зареєстровано у 1996 році. На початок листопада цього року в області під медичним наглядом перебуває 1961 особа. Найстарішому пацієнту 72 роки. Спосіб інфікування - статевий, наймолодша пацієнтка тримісячного віку, інфікована від матері. Кожен має право безкоштовно, конфіденційно пройти обстеження на ВІЛ та за потреби розпочати лікування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також