У Рівному третій день протестують проти тиску на ТВК

933 0

Ми у соцмережах:

У Рівному третій день протестують проти тиску на ТВК

Партія «Рівне Разом» третій день поспіль пікетує Рівненську обласну та міську адміністрації, вимагаючи чистого та прозорого проведення виборів, без тиску на членів рівненської територіальної виборчої комісії.

 Нагадаємо, що делегати партії «Рівне Разом» вчасно подали документи на реєстрацію. Проте пізніше в них були виявлені технічні помилки. Відповідно до законодавства в таких випадках ТВК повертає документи з розрахунком у часі, щоб політична сила мала змогу внести правки і знову подати на реєстрацію. Проте це не було зроблено під тиском представників влади. І все ж делегати партії «Рівне Разом» змогли вчасно виявити й усунути недоліки, і подали другий пакет документів у встановлений законом строк.

Голова міської організації партії Світлана Марчук закликала ТВК розглянути документи, а представників влади – не чинити тиску на членів комісії:

- Ми, представники політичної партії “Рівне Разом”, проводимо безстрокову акцію протесту проти свавілля представників чинної влади, і вимагаємо зупинити тиск на представників ТВК, не перешкоджати роботі комісії та реєстрації кандидатів від нашої партії на місцевих виборах, а дати можливість ТВК розглянути пакет документів, поданий в строк відповідно до чинного законодавства.

Щодо спроб тиску і залякування ТВК, то такі факти вже були зафіксовані раніше з боку чиновників і навіть депутатів Верховної Ради. Тож основна мета пікету “Рівне Разом” - привернути увагу громадськості до цих фактів, щоб вони більше не повторилися. Про це, наголошують пікетувальники, мають подбати саме правоохоронні органи, забезпечуючи законне проведення всього виборчого процесу.

Водночас вони закликають містян не стояти осторонь подібних незаконних дій і підтримати протест на захист права кожного громадянина України вільно обирати представників влади. Намети протестувальників встановлено перед Рівненською обласною державною адміністрацією та перед Рівненською територіальною виборчою комісією. Тут збирають підписи кожного жителя Рівного, якому небайдужі доля його міста і принципи чесних та прозорих виборів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також