У Рівному успішно провели операцію, яку лікарі називають рідкісною (ВІДЕО)

1693 0

Ми у соцмережах:

У Рівному успішно провели операцію, яку лікарі називають рідкісною (ВІДЕО)

У Рівненській обласній лікарні провели операцію на шиї, яку самі медики називають рідкісною. Зі слів лікаря Богдана Мироника, жінка потрапила в ДТП, внаслідок якої у неї була травма шийного відділу хребта.

Пацієнтка розповіла Суспільному, як почувається після хірургічного втручання.

Людмила Ярмолюк пригадує момент аварії, яка сталася 3 січня в Острозі. Тоді зі своїм чоловіком вони їхали автомобілем головною дорогою. У якийсь момент в їхній транспорт врізався інший водій, який виїжджав із заправної станції. Від удару авто подружжя відкинуло у відбійник. Жінку із переломом шиї доставили в обласну клінічну лікарню.

- Пам'ятаю тільки, як шия дуже боліла і голова. І все, і більш нічого не пам'ятаю, і вже тут прокинулася. Зараз почуваю себе набагато краще,  — каже пацієнтка.

Ортопед-травматолог обласної лікарні Богдан Мироник каже, що жінка отримала складну травму, адже у шийному відділі проходить спинний мозок:

- Було зміщення шостого шийного хребця і повна нестабільність шийного хребта. Виконана стабілізація 360, із переднього доступу виконана фіксація пластиною.

Такі операції, каже лікар, у їхньому медзакладі — рідкість.

- Це одні із найскладніших, найнебезпечніших травм у травматології, які можуть закінчитися тривалою втратою працездатності, навіть — призвести до смерті. Дані оперативні втручання виконують лише в декількох клініках в Україні, зокрема, в нашій, які виконує Валентин Піонтковський, зазначає Богдан Мироник.

- Склали мене, самі в те не вірили, але зробили диво. Хай їм Бог дає здоров'я, щоб вони були здорові. Я, певно, до кінця свого життя буду за них молитися. Дякую дуже лікарям, що зробили таку складну операцію. До операції, як наче і не жила, зараз все цінується, життя заново буде,каже Людмила Ярмолюк.

Пацієнтку планують незабаром виписати з лікарні .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також