У Рівному від імені благодійного фонду офісами ходить шахрайка

724 0

Ми у соцмережах:

У Рівному від імені благодійного фонду офісами ходить шахрайка

У Рівному жінка видавала себе за представницю благодійного фонду "Скарбниця Надії". Вона пред'являла посвідчення фонду та ходила по офісних центрах й збирала гроші на лікування дітей.

Про це у Facebook повідомила керівниця БФ Мар'яна Рева, яка займається такою допомогою.

Журналістам Суспільного керівниця фонду розповіла, що це вже другий такий випадок, коли невідомі ходять по офісах й представляються працівниками "Скарбниці Надії".

"У 2020-му році мені розповідали, що хтось ходив, але тоді були хлопці, котрі представлялись від нашого фонду. А зараз це жінка. І там досить багато коментарів, що вона ходить по місту та показує посвідчення фонду. Але вчора мені один чоловік сказав, що посвідчення нашого фонду, хоча в нас ніколи ніяких посвідчень й не було", – пояснює Мар'яна Рева.

Очільниця фонду додала, що жінка збирає гроші на лікування двійнят та представляється їхньою тіткою.

"Я не знаю, чи існують такі діти, яким вона збирала гроші, я не можу перевірити цю інформацію. Одна жінка мені скинула свідоцтво про народження одного з хлопчиків, здається, то фото паспорта мами цих дітей. Але все в такому жахливому стані, що по фото незрозуміло, чи це оригінал такий, чи це підроблені документи. Є такі випадки, коли збирають гроші ніби на лікування, а потім використовують їх на горілку, раніше був, один такий випадок", – розповідає Мар'яна Рева.

Керівниця фонду радить людям, які хочуть допомогти на лікування, перераховувати гроші на рахунки перевірених благодійних організацій, або ж допомагати безпосередньо в лікарні.

Мар'яна Рева уточнила, що від "Скарбниці Надії" ніколи не телефонують до людей та не ходять по офісах зі скриньками. У разі потреби, каже Мар'яна Рева, фонд збирає гроші іншими способами, в тому числі й влаштовуючи різні благодійні акції. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також