У Рівному від сказу щеплюватимуть котів і собак

581 0

Ми у соцмережах:

У Рівному від сказу щеплюватимуть котів і собак

У Рівному два тижні щеплюватимуть котів й собак проти сказу. Вакцина безплатна, її на місто передбачили 800 доз.

Перед вакцинацією тварина має бути здорова, – уточнили у міській лікарні ветмедицини й надали графік, за яким проводитимуть щеплення

Суспільне повідомляє: з понеділка 24 травня по 4 червня у Рівному проти сказу щеплюватимуть домашніх тварин. Робитимуть це у різних куточках міста, згідно з затвердженим графіком, з 15-ї до 19-ї години, – повідомив начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Вільховий.

2 червня – вул.Вербова 46 (зупинка автобусів);
3 червня – вул. Тиннівська (біля магазину);
4 травня – перехрестя вулиць Чорновола-Дачна (біля магазину), р-н "На щасливому".

"Щеплюємо котів і собак, вікова група – починаючи з 3-х місяців і до будь-якого віку. Бажано, якщо вдома є намордник, або принаймні на повідок, щоб собачку зафіксувати. Якщо кішка – бувають і холерики, або поведінка агресивна, то взяти з собою чи полотенце чи що, щоб можна було її прикрити. Тваринка має бути перед щепленням клінічно здорова", – уточнює Володимир Вільховий.

Цьогоріч на щеплення котів і собак мають приблизно 800 доз вакцини проти сказу. Цього, аналізуючи попередні роки, повинно вистачити на всіх охочих.

Володимир Вільховий також додав, що торік у Рівному зафіксували два випадки сказу. З початку 2021-го – один, на сказ захворів кіт на вулиці Дворецькій.

Що відомо
На Рівненщині у квітні через сказ на території Нобельського Національного природного парку оголосили карантин. Відтак, диких тварин у цій місцевості планують відстрілювати. Це п'ятий випадок сказу в області від початку року.
У селі на Рівненщині у березні виявили сказ у домашнього кота, тварина вкусила господиню та через день загинула. В селі через це ввели карантин.
У грудні торік після виявлення в центрі Рівного скаженої собаки там ввели карантинні обмеження, а фахівці ветмедицини взялися щеплювати домашніх і безпритульних тварин.
У 2019-му було зафіксовано до 50 випадків сказу на території області. У 2020-му році було 17 випадків. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також