У Рівному відбудеться виставка, присвячена пам’яті бійців полку «Азов»

612 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відбудеться виставка, присвячена пам’яті бійців полку «Азов»

З 18 січня по 21 лютого у Рівненському обласному краєзнавчому музеї проходитиме виставка «АЗОВ. ЯНГОЛИ МАРІУПОЛЯ», присвячена пам’яті бійців полку «Азов», які загинули під час оборони Маріуполя та Азовсталі.

Співорганізатором виставки стала ГО " Родина загиблих захисників України "Серце назовні", а автором Віра Литвиненко – мама бійця з позивним «Вектор». Вона та Вікторія Грицаєнко - дружина бійця з позивним «Гоголь», збирали початкову інформацію про азовців.

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року бійці ОЗСП «Азов», діючи спільно з підрозділами Збройних сил України, Національної гвардії України, Національної поліції та Територіальної оборони, які дислокувалися у Маріуполі, відбивали наступ ворога.

Місто з перших днів було взяте у кільце російською армією. Захисники заводу Азовсталь перебували в облозі. У них не вистачало боєприпасів, їжі та ліків, а кількість важкопоранених зростала щодня. Ворог не припиняв обстріли півмільйонного міста усім можливим озброєнням.

Разом з іншими, полк «Азов» прийняв нерівний бій з переважаючими силами противника, чисельний склад якого перевищував 14 000 військовослужбовців. На жаль, в боях за Маріуполь загинуло близько трьохсот бійців «Азову».

Експозиція буде представлена в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею.
Відкриття виставки - 18 січня о 14:00.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також