У Рівному відбудеться зустріч з полярниками

702 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відбудеться зустріч з полярниками

6 лютого у Рівненській обласній бібліотеці відбудеться відкриття унікальної фотовиставки «Україна в Антарктиці: дослідження та незламність», яку представлять полярники станції «Академік Вернадський». Захід присвячений 28-й річниці з моменту, коли Велика Британія передала станцію Україні.

Антарктична фотовиставка – це спільний проєкт Міністерства освіти і науки України та Національного антарктичного наукового центру.

Як зазначають організатори, після початку повномасштабного вторгнення експозицію суттєво оновили: в ній відображений і вплив повномасштабної війни на українську антарктичну програму, і розвиток досліджень, що відбувся за останні роки.

Експозиція складається з 27 фото крижаного континенту та життя українських полярників та полярниць.

У відкритті виставки, яка запланована на 14.00,  візьмуть участь полярники та представники Національного антарктичного наукового центру. Серед них: зимівник-рекордсмен Юрій Отруба, який працював геофізиком у семи Українських антарктичних експедиціях, дві з яких очолював; рівнянин Павло Тарасович - радіоаматор та учасник п’ятої Української антарктичної експедиції, а також завідувач відділу міжнародного наукового та науково-технічного співробітництва Андрій Федчук.

Гості зможуть побачити цікаві речі, привезені з Антарктики, предмети побуту полярників, а ще поспілкуватись з науковцями. Планується також пряме включення зі станції.

Українська антарктична станція розташована на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови. Головне призначення станції - проведення наукових досліджень. Протягом року там працюють 12-14 полярників. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також