У Рівному відбувся допрем’єрний показ фільму «Життя на межі»

1373 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відбувся допрем’єрний показ фільму «Життя на межі»

«Життя на межі» - перший документальний фільм, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів та відзнятий її учасниками. Це історія українського спротиву від Революції Гідності до повномасштабного вторгнення. Напередодні допрем'єрний показ цього фільму відбувся у Рівному.

Попередній фільм цих кінематографістів «Зима у вогні» про Майдан та Революцію Гідності номінували на «Оскар», як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

Сприяли показу фільму громадська організація «Рівне Разом», «Допомога Армії - Рівне», КЗ «Будинок Ветеранів», торгово-розважальний центр «Happy.Mall».

За словами секретаря міськради Рівного Віктора Шакирзяна, ця стрічка унікальна, адже змушує глядачів переосмислити усі події, які нині відбуваються в нашій державі. А все тому, що автори вклали у нього власні реальні спогади про війну.


Перш за все хотілося б подякувати Павлу, який родом із нашого міста Рівного. Режисер на власні очі бачив усю ту моторошну реальність ще з 2014 року. Адже з початку повномасштабного вторгнення він став на захист нашої держави, підписавши контракт зі Збройними силами України. На показі фільму «Життя на межі» у нашому місті Павло не зміг бути присутнім, але приїхав його батько, який виховав свого сина справжнім патріотом. Щира подяка Павлу Пелешку та Юрку Іванишину за цю фантастичну роботу. Хотілося б подякувати власнику ТРЦ “Happy Mall” Роману Курису, який надав нам сьогодні можливість переглянути цю вражаючу кінострічку. Це не просто фільм, це історія нашого народу! Історія наших військових, які виборювали і продовжують виборювати наше мирне майбутнє”, - зазначає Віктор Шакирзян.

З уламків спогадів та власного кіноархіву ветерани зібрали мозаїку причин та наслідків збройного протистояння українського народу російській окупації. У 2020 році вони звільнилися зі служби та розпочали роботу над кінострічкою. Своїм фільмом вони прагнули передати усі ті події в Україні, починаючи від Майдану і закінчуючи сьогоденням. Для створення фільму автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів.

Кінострічка безліч разів змінювалась переосмислювалась. Найважче було зробити так, аби фільм передавав ті емоції, які переживали учасники усіх подій, відображених у кінострічці. І родзинка фільму, мабуть, саме в тому, що фільм створений не зі спеціальних зйомок. Фільм засновано на реальних кадрах. Він є доказом воєнних злочинів російської армії проти українського цивільного населення”, - зазначає продюсер фільму «Життя на межі» Юрко Іванишин.

На допрем’єрному показі були присутні волонтери, військові, представники влади та бізнесу, правоохоронці та працівники критичної інфраструктури. Розповідає співорганізаторка заходу Катерина Марчук.


Особисто знайома із сім'єю режисера Павла Пелешка. Його сестра запропонувала організувати закритий кінопоказ. Ось так почалася ця історія. Це особливий документальний фільм, який змонтований з відеозаписів з телефонів та камер українських військових та добровольців. Фільм показує, як розпочалася війна, як це все відбувалося з 2014 року. Кінострічка змушує пригадати хронологію подій, змушує зараз робити все від нас залежне, аби це все швидше закінчилося”, - зазначає Катерина Марчук.

Свою нову кінороботу кінематографісти презентували світові нещодавно у Берліні, а вже 6 лютого цю стрічку вперше продемонстрували у Рівному. Для широкого загалу цю картину показуватимуть в кінотеатрах вже з 16 березня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також