У Рівному відкриється унікальна виставка авторських ляльок

1286 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкриється унікальна виставка авторських ляльок

Її унікальність в тому, що експонати присвячені дружинам та донькам князів Руси-України Х – ХІІІ століть, а також жінкам княжих родів Гольшанських та Острозьких (ХVІ століття).

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї 1 листопада розпочинає роботу експозиція авторських ляльок.

В експозиції можна буде побачити образи княгині Ольги, доньок Ярослава Мудрого: королеви Франції - Анни, королеви Угорщини – Анастасії, королеви Норвегії - Єлизавети, а також Гальшки Острозької та легендарної сестри засновників Києва – Либідь.

Загалом на виставці «Княгині та князівни» представлені майже 70 авторських ляльок від 30 майстринь з різних куточків України. А також українських мисткинь, які проживають у Норвегії та Німеччині.

Ляльки виконані не як історичні копії, а як стилізовані образи, засновані на власних дослідженнях. В роботах використана традиційна техніка вузлової текстильної ляльки, одягнуті експонати в шати візантійських царівен, княгинь Руси-України, скандинавських та німецьких принцес та королев.

Виставка стала можливою завдяки Міжнародному мистецькому проєкту «Ляльки мандрують світом». Її організатори - Тетяна Золочевська (Бремен, Німеччина) та Ніна Хаґен (Осло, Норвегія).

Вони мають приєднатися до відкриття експозиції через платформу Zoom.

Приєднатися до заходу можна онлайн, перейшовши за ЦИМ посиланням.
Сам захід розпочнеться офлайн о 14.00. 

Ознайомитися з виставкою «Княгині та князівни» в обласному краєзнавчому музеї можна буде упродовж місяця. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також