У Рівному відкрилась «Мистецька хуртовина» (ВІДЕО)

790 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрилась «Мистецька хуртовина» (ВІДЕО)

Новорічні прикраси, настінні годинники, світильники, вази і навіть камін – усе це з глини виготовила рівнянка Анна Крилошанська. Свою керамічну творчість вона презентувала у рамках традиційної новорічно-різдвяної виставки "Мистецька хуртовина", яка запрацювала у виставковій залі Міського будинку культури.

Виставка кераміки Анни Крилошанської вмістила її роботи з минулі 20 років. У їх числі й керамічний камін, який є дипломною роботою майстрині.Над ескізами каміну керамістка працювала пів року, ще стільки ж витратила на його виготовлення, повідомляє Суспільне..

- Шукала пічника і їздила до нього, щоб розказав як топки робити. Бо ж хотіла, щоб камін був діючим, він зберігається у мене вдома, – пояснила майстриня.

Серія нічників "Музи" зараз налічує чотири фігури. У планах Анни Крилошанської виліпити ще п'ять таких нічників.

Авторську кераміку поєднала єдина тема – Різдво. Свої вироби Анна Крилошанська презентувала у рамках виставки "Мистецька хуртовина", яку традиційно організовують до свят у Міському будинку культури. Це сьома за ліком мистецька імпреза. Уперше виставку зробили персональною.

- Коли за вікном холодно і сніг навколо, то хочеться тепла, біля каміна посидіти, щоб свічки горіли, десь цокав годинник... І я подумала, в мене роботи якраз для такого інтер'єру. І коли я це все дістала із "закромів", сформувалася ось така виставка, – розповіла Анна Крилошанська.

Теплою і святковою назвала виставку керамістки рівнянка Галина Данильчук.

- Гарні речі у гарній оправі. Не перестаю дивуватися творчій фантазії Анни, яка все це представила, – поділилася враженнями Галина Данильчук.

Рівнянка Ольга Парницька, яка була знайома із творчістю авторки, тішиться, врешті побачила її вироби на персональній виставці.

- Я декілька разів була учасницею проєкту "Мистецька хуртовина" і дуже рада, що зараз у його рамках організували персональну виставку Ані. Це просто феєрверк, я в захопленні, – зазначила Ольга Парницька.

Кераміку Анни Крилошанської в Міському будинку культури експонуватимуть до 28 січня 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також