У Рівному відкрилась «Мистецька хуртовина» (ВІДЕО)

1093 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрилась «Мистецька хуртовина» (ВІДЕО)

У Рівному відкрили щорічну виставку декоративно-ужиткового мистецтва Мистецька хуртовина. У ній понад три десятки майстринь з різних куточків України представили свої роботи на різдвяну тематику. Захід проводять увосьме.

Виставку декоративно-ужиткового мистецтва відкрили  у Міському будинку культури. У 2023 році захід назвали "Мереживо зими", а роботи усіх майстрів об'єднали спільною зимово-різдвяною тематикою.

- Сама тема залишалася — "Мистецька хуртовина", але змінювалася підтема. Щоразу вона була іншою, а цього разу ми взяли за основу мереживо і вже на основі самої мережки, мережива зими були створені композиції, — розповідає Суспільному організаторка виставки Анна Крилошанська.

Свої роботи на виставці представили 35 авторів. Серед них не лише рівненські майстрині, а й представниці різних регіонів України.

Майстриня Наталя Дребот на виставці представила власну витинанку. Це одна з найбільших робіт, експонованих у залі. Цим жінка займається понад сім років.

- У мене часу було мало, тому що ще є робота, і я так: між роботами, між тривогами, між тим, що світло вмикалося і вимикається, я робила свою роботу. Ми продовжуємо жити далі, це найголовніше, що є. Просто закритися, сидіти — дуже важко. А ще позитив у тому, що люди хоча б трошки мають виходити й отримувати якесь задоволення від того, що ми тут, у нас спокійно, мирно, — каже Наталя Дребот.

Наталія Крамова завітала на відкриття виставки, жінка приїхала до Рівного з Маріуполя. Розповідає: у рідному місті також займалася рукоділлям, зокрема, створювала ляльки-мотанки:

- До війни я працювала в бібліотеці. Ми з дітками проводили майстеркласи і створювали різноманітні вироби з природного матеріалу. Для мене це дуже близьке і багато чого захотілося зробити власними руками.

Рівняни та гості міста зможуть побачити роботи майстрів у виставковій залі МБК до 28 січня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також