У Рівному відкрили підрозділ ДБР

3082 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У Рівному 23 березня відкрили підрозділ Державного бюро розслідувань. Тут працюватиме два десятки правоохоронців. Територіальне управління, чиї повноваження поширюються на Рівненщину і яке координуватиме роботу підрозділу, знаходиться у Хмельницькому.

Підрозділ у Рівному базуватиметься на вулиці Симона Петлюри, 35, це будівля, де розміщений обласний Держгеокадастр, повідомляє Суспільне. За словами речниці теруправління, працівники для роботи в ДБР пройшли відбір.
 
Працюватиме у Рівному два десятки осіб: половина – оперативники, решта слідчі ДБР. Половина із цих працівників – місцеві. Про це повідомив директор ТУ Державного бюро розслідувань у Хмельницькому Владислав Васильєв.
 
У Рівному відкрили підрозділ ДБРСуспільне Рівне

Відкриття підрозділів Державного бюро розслідувань відбуватиметься по всій Україні, зазначали у пресслужбі.
 
"Ці територіальні управління ДБР будуть розміщуватися в обласних центрах окремо для більш швидкого і якісного реагування на правопорушення, які виникають на території міста та області. В кожному обласному центрі мають дислокуватися наші працівники на постійній основі", – розповідала речниця ТУ ДБР в місті Хмельницький Катерина Герасімук.
 
Що відомо

  • У підслідності ДБР – найвищі посадовці, судді, працівники правоохоронних органів, ті, хто вчинив військові злочини.
     
  • Указом Президента України від 5 лютого 2020 року № 41/2020 затверджено структуру Державного бюро розслідувань: центральний апарат, сім територіальних управлінь, Інститут підготовки кадрів Державного бюро розслідувань та Науково-дослідний інститут судових експертиз Державного бюро розслідувань.
     
  • Зі стартом роботи функції досудового розслідування переходять від прокуратури до ДБР, а за прокуратурою залишається функція нагляду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також