У Рівному відкрили простір психологічної допомоги (ВІДЕО)

417 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили простір психологічної допомоги (ВІДЕО)

Там надаватимуть психологічну допомогу військовим, ветеранам та переселенцям. Ініціаторами відкриття стали працівники центру допомоги "Благодать".

З працівниками та відвідувачами простору поспілкувалося Суспільне.

Рівнянка Надія Ананченко прийшла на безоплатну консультацію до психологині у міський центр допомоги "Благодать". Новий простір для відвідувачів відкрили на майдані Просвіти. Зі слів Надії, працювати з психологом вирішила через те, що її родичі нині перебувають на фронті, а чоловік вважається зниклим безвісти.

- Це дуже важливо знати, що тут є людина, до якої ти можеш звернутися. І вона ще й кваліфікована. Банально розібратися в своїх емоціях. Вона може направити та підказати, зазначила жінка.

Психологиня Віра Муляр консультує дружин та батьків військовослужбовців, які загинули або служать у війську. Вона зауважила, що раніше організовувала такі зустрічі з родинами щосуботи в іншому приміщенні. Наразі планує надавати психологічну допомогу в новому просторі.

- Я думаю, що це найменше, що ми можемо для них зробити — підтримувати родини для того, щоб коли захисники будуть вертатися сюди, вони отримували розуміння і підтримку. Я вважаю, що це дуже важлива ланка роботи для суспільства, — додала Віра Муляр.

Голова обласного об‘єднання церков Євангельських християн-баптистів "Благодать" Андрій Корнійчук ініціював створення центру. Він розповів, що також допомагатимуть внутрішньо переміщеним людям та ветеранам війни:

- Людям потрібні ті, кому вони не байдужі, хто може щиро їх полюбити. Ми переконані, що саме таку допомогу вони тут отримають.

Андрій Корнійчук додав, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну понад 20 тисяч переселенців отримали різну допомогу від працівників центру. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також