У Рівному відкрили виставку митців зі всієї України (ФОТО)

1711 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили виставку митців зі всієї України (ФОТО)

У Рівному відбулося відкриття міжнародної фото-художньої виставки робіт “Рідне Рівне”, що присвячена висвітленню історії та принад міста, а також презентували каталог творів, що з’явилися на світ під час проведення однойменного мистецького пленеру.

 Меценатом заходу став відомий рівненський підприємець Олексій Муляренко, який зазначив:

- Головна ідея виставки - зафіксувати місто очима митців з різних куточків України і навіть тих, хто мешкає за кордоном.

У галереї представлені роботи двадцяти фотографів і художників з Києва, Тульчина, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцьку тощо. Були учасники з Литви та Конго. Працювали вони над своїми роботами впродовж двох тижнів.

- У творчому світі картина або фотографія стають справжнім витвором мистецтва, якщо потрапляють у каталог. Сьогодні ми презентуємо каталог робіт, у якому зібрали біографії та роботи 20 майстрів з всієї України, які взяли участь у нашому пленері. Це є мистецькою сторінкою історії Рівного, якою ми ділимося з містянами. Передамо такий каталог у кожну школу та бібліотеку нашого міста, - додав Олексій Муляренко.

Співорганізатор заходу, голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Петро Подолець розповів, що у Рівному таку масштабну мистецьку подію як пленер “Рідне Рівне” було проведено вперше:

- Живописці та фотохудожники, котрі приїхали із різних міст України та інших країн, створили неймовірні композиції. Митці у своїх творах показали глядачу кардинально нові, цікаві сюжети та мотиви. Щиро вірю, що обрані твори учасників нашого пленеру увійдуть в майбутню колекцію Художнього музею Рівного, створення якого потребує спільнота нашого міста.

Присутній на відкритті виставки Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначив, що у Рівному багато талановитих митців:

- Не важливо, чи у яскравих кольорах олії, чи у віддзеркаленні монохромних фото - наше Рівне прекрасне завжди. Його по-особливому відчувають митці та щораз неповторним бачать рівняни. Бо наше Рівне - це перш за все його мешканці. Це талановиті художники, фотографи, митці та люди, які по-справжньому люблять своє місто.

Додамо, що діятиме фото-художня виставка упродовж тижня в галереї Рівненської обласної організації Національної спілки художників України, що розташована на вулиці 16 липня, 2-А.

Вхід вільний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також