У Рівному відкрили виставку писанок зі страусиними яйцями

1864 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили виставку писанок зі страусиними яйцями

Напередодні Пасхи у Рівному відкрили традиційну виставку «Великодні мотиви». Цьогоріч своїми роботами поділилася рівненська майстриня Наталія Дребот. Писанкарством жінка займається вже 13 років. Та щоразу створює щось нове. Каже, що авторські роботи складно повторити, саме тому кожна писанка унікальна.

Окрім писанок, на виставці представили й витинанки майстрині. Хоча у них великодніх мотивів майже немає, але, як розповіла пані Дребот, витинанка – це також мініатюрна робота і вона має подібний до писанок стиль, тому вони вдало поєднуються. На виставці можна побачити витинанки на теми пір року, дня, ночі, вечора.

Писанка – це робота на яєчній шкарлупі. У мене писанки зі справжніх яєць. Тут писанки з курячих, гусячих, качиних, страусиних яєць. Є шкарлупи з яєць великого африканського та страуса ему, вони зеленого кольору. У мене немає своєї улюбленої роботи, бо кожна з них – це щось нове. Писанки є подібні, але не ідентичні. Бо якщо геометричний орнамент ще можна повторити, то авторську роботу – ні. Навіть якщо хтось просить повторити, то все рівно виходить щось нове. Над однією писанкою працюю один-два дні. А коли є натхнення то всього за 4-5 годин маю готову писанку. А зі шкарлупами страусиних яєць працюю десь до тижня, – розповіла Наталія Дребот.

Нині майстриня практикує розпис яєць природними барвниками, а вони, за її словами, не бояться ні дощу, ні сонця, ні холоду.

Великодню виставку можна буде побачити до третього травня у виставковій залі Міського будинку культури. 

Аліна ТИС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також