У Рівному відновили пішохідні екскурсії містом

958 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відновили пішохідні екскурсії містом

Обласна бібліотека відновила пішохідні безкоштовні екскурсії вулицями обласного Рівного. У неділю, 6-го серпня, пройшла перша після впровадження карантину. Учасникам розповіли про вулицю Симона Петлюри.

На місці Народного дому з початку 20-го століття до Другої світової війни розташовувався театр. Згодом його трансформували у кінозал. Власником був багатій Лейба Зафран.

Недільну екскурсію по вулиці Симона Петлюри проводить бібліотекарка Алла Яцкович, повідомляє Суспільне.

- Взагалі вся вулиця – одна із тих, на якій найбільше збереглося цих архітектурних пам'яток, які навіть внесені в архітектурні пам'ятки місцевого значення. То там через будинок – родзинка, – розповідає бібліотекарка.         - Майже по вулиці протікала річка. І міст був на влиці Соборній, міст стояв. І оце русло текло попід Народним будинком,– коментує світлину Алла Яцкович. 

Це перша після карантину безкоштовна екскурсія від обласної бібліотеки

- Взагалі зацікавилася історією свого міста. Я тут народилася і прожила вже більше 50-ти, і взнала дуже багато цікавого, чого нам не давали ані в школі, ані в інституті. Всіх запрошую щиро, бо дуже цікаво. Історичні факти – унікальні ,– розповідає рівнянка, учасниця екскурсії Олена Карнаух.

Загалом безкоштовні екскурсії практикують чотири роки. Проводять їх на центральних вулицях Рівного, які зберегли історичні та архітектурні пам'ятки.

Відвідують екскурсії не лише рівняни, а й гості з Києва та Волині, – розповідає екскурсоводка Алла Яцкович.

"35 чоловік в мене було на екскурсіях, 20... І було по дві екскурсії в один день. Одна ішла однією вулицею, а інша – іншою," – каже бібліотекарка.

Водитимуть рівнян і гостей міста на екскурсії щонеділі, поки сприятиме погода. Анонси подій можна знайти на сторінці обласної наукової бібліотеки на Facebook.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також