У Рівному викрили шахрая з Маріуполя, який ошукував пенсіонерів, а спільника - ще шукають

1301 0

Ми у соцмережах:

У Рівному викрили шахрая з Маріуполя, який ошукував пенсіонерів, а спільника - ще шукають

Він діяв за схемою «Ваш родич потрапив у ДТП» .

За фактом шахрайства раніше судимому 35-річному уродженцю Маріуполя слідчі Рівненського РУП, за погодженням із прокуратурою, повідомили про підозру. Суд сьогодні, 15 липня, задовольнив клопотання слідчого та обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб.

Поліцейські з’ясували, що поки не встановлений слідством чоловік телефонував на стаціонарні телефони рівнян, повідомляв неправдиві відомості щодо близьких, які начебто потрапили у ДТП, а на лікування терміново необхідні гроші. Потому називав 35-річному зловмиснику анкетні дані громадян, адресу, за якою необхідно забрати гроші. Частину він переказував на вказані спільником рахунки, а частину — залишав собі.

Учора, 14 липня, близько опівдня до 67-річної рівнянки зателефонував невідомий, що її донька отримала тяжкі травми у ДТП, а на операцію негайно потрібні гроші. Після цього до будинку зайшов чоловік та представився працівником правоохоронних органів. Жінка віддала зловмиснику заощадження в сумі 150 тисяч гривень.

Працівникам управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області за годину після повідомлення пенсіонерки вдалося встановити місце знаходження афериста. Його затримали під час здійснення через термінал грошового переказу спільнику на вулиці Богоявленській.

Під час поверхневої перевірки у нього виявили та вилучили три тисячі гривень, які він ще не встиг перекинути.

35-річного уродженця Маріуполя затримали.

Крім того, 10 червня аналогічним способом вони ошукали 81-річну рівнянку, яка віддала тисячу доларів США та 30 тисяч гривень на «лікування» подруги.

Слідчі Рівненського районного управління поліції повідомили йому про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману.

Відомо, що зловмисник відбув покарання за вчинену крадіжку, а на розгляді суду у Львівській області перебуває два кримінальних провадження за фактами шахрайств.

Поліцейські встановлюють особу та місце перебування спільника. Крім того, триває перевірка підозрюваного на причетність до інших аналогічних злочинів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також