У Рівному викрили схему розмитнення «євроблях»

2946 0

Ми у соцмережах:

У Рівному викрили схему розмитнення «євроблях»

Працівниками податкової міліції Рівненщини спільно з працівниками управління захисту економіки в Рівненській області викрили схему розмитнення автомобілів, ввезених з - за кордону по підроблених документах службовими особами двох рівненських підприємств.

Після набуття чинності Законів України, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах, службові особи ТОВ «К» надавали послуги громадянам України по зняттю з обліку за кордоном транспортних засобів, їх розмитненням та постановкою на облік в сервісних центрах МВС.

При проведені митних формальностей надавались первинні документи «Decyzja» та «Pazyma apie transporto priemones registravima» (рішення про зняття з обліку транспортного засобу в Польщі та в Литві), в яких зазначено, що транспортні засоби зняті із обліку в реєстраційних органах відповідних іноземних держав та посвідчувалися відтисками печаток та підписів.

Проте, згідно відкритих сервісів Литви та Польщі. транспортні засоби знаходилися а обліку в реєстраційних органах відповідних іноземних держав.

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що в офісах двох фірм провели обшуки, вилучили 148,6 тис. грн., папки з світлокопіями паспортів громадян України, оргтехніку та флеш - накопичувачі, документи «Karta Poyazdu», 5 подушок для відтисків печаток, в тому числі особистих печаток працівників митниці та штамп-кліше з підписами, незаповнений бланк іноземного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу з відтисками особистих печаток працівників митниці, документація фінансово-господарської діяльності, чорнові записи, які свідчать про здійснення фінансово-господарської діяльності. Триває слідство.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також