У лікарні Рівного не приймали дитину з переломом руки, бо була без маски

1783 0

Ми у соцмережах:

У лікарні Рівного не приймали дитину з переломом руки, бо була без маски

Учора ввечері рівнянка привела до ортопеда Обласної дитячої лікарні свою 10-річну дитину, в якої була травма руки (як виявилось згодом - перелом).

 Втім, за словами жінки, спеціаліст медзакладу Олег Ільчинський відмовився оглянути неповнолітнього пацієнта й надати йому допомогу, оскільки той перебував без маски.

- Ми дожились до того, що тепер, щоб оглянути дитину, надати медичну допомогу та наложити гіпс - дітей примушують натягувати маски… Моя дитина півтори години сиділа майже непритомна з переломаною рукою, поки я не викликала поліцію. Вже коли приїхав наряд поліції та викликали іншого лікаря, аж тоді надали допомогу моїй дитині, - написала Valyunya Gazhaman у групі «Рівне-інфо».

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко прокоментував ситуацію:

- Мама прийшла без маски - лікар зробив зауваження. Виникла суперечка. У нас COVID-19, «червона зона». Мама повинна була бути в масці, але замість того, щоб уладнати це питання, вона почала качати права, вимагала показати документи.

Для врегулювання конфлікту залучили правоохоронців. За словами речниці Патрульної поліції Рівненщини Оксани Юрченко, у той вечір їм надійшло 2 виклики: від жінки, яка скаржилася на лікаря, і від лікаря, який скаржився на хуліганські дії мами пацієнта. Вони написали зустрічні заяви одне на одного. Документи вже направили до міського відділу поліції.

Виявилось, що без захисних масок перебували і мати, і 10-річна дитина. У результаті працівники лікарні викликали іншого травматолога, який і надав допомогу пацієнту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також