У Рівному вирубали дерева над Устею

2860 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вирубали дерева над Устею

На березі річки Устя неподалік вулиці Степана Бандери в Рівному хтось провів «чистку» - повирубував дерева. Це рекреаційні зона, проте комунальні служби міста до цього відношення не мають і запевняють, що ніяких дозволів не давали.

 У Рівному вздовж річки Устя, – зі сторони озера Басів Кут в напрямку вулиці Степана Бандери, – зрізали дерева. 10 листопада таку ситуацію побачили журналісти Суспільного, однак, на місці, аби дізнатись більше, нікого застати не вдалося.

У пресслужбі Рівнеради повідомили, що жодне з управлінь, яке потенційно мого б виконувати там роботи, до цього стосунку не має. Зокрема, в УКБ та ЖКГ Рівного цього не підтвердили, – зазначив речник міськради Микола Прокопчук.

Чи звертатиметься міськрада у поліцію, речник Рівнеради пообіцяв повідомити згодом. Він припустив, що роботи з розчищення дерев біля річки, ймовірно, могли виконувати працівники обласного водоканалу.

Втім, керівник пресслужби "Рівнеоблводоканалу" Олександр Очкуренко повідомив, що підприємство до цього непричетне.

Координаторка громадської ініціативи з озеленення міста "Сад історій в Рівному" Оксана Майборода після того, як побачила фото, зазначила: зі зрізів видно, що видалено багато дорослих дерев.

"Такі дії незаконні, якщо немає дозволу. Передбачено відповідний порядок видачі таких дозволів, комісія на підставі заяви оглядає насадження, готує акт, приймається рішення. Якщо такого рішення немає – то варто викликати поліцію для фіксації порушення", – сказала Оксана Майборода.

Це – прибережна зона вздовж річки, тож насадження відіграють важливу роль для екосистеми, зазначила Оксана Майборода і зауважила, що якщо це справді відбулось бездозвільно – порушники мають відшкодувати завдану шкоду.

Суспільне намагається отримати коментарі також у Державній екологічній інспекції Поліського округу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також