У Рівному виселили притулок для безхатьків

3365 0

Ми у соцмережах:

У Рівному виселили притулок для безхатьків

У Рівному з підвалу будинку на вулиці Кавказька,15 виселили притулок для безхатьків, який утримував благодійний фонд "Відвага".

Зранку на місце прийшли представники виконавчої служби та громадського формування "СОМ".

Як розповів журналістам Суспільного  керівник "Відваги" Сано Гукасян, вхідні двері – зрізали, всередині на той час було дві людини. Потому виконавці зайшли усередину та почали опис майна. Представники "СОМ" чатують на вході.

- Чому мене не дочекалися? Чого ламали варварськи, рейдерськи? Там вони ще офіс мій описують. Я встиг, ледве вмовив, щоб дали винести документацію. Ми з адвокатами будемо оскаржувати це все діло, бо це ненормально, – коментує Сано Гукасян.

- Це примусове виведення і про нього керівника фонду попереджали давно, – сказала Суспільному керівниця міської виконавчої служби Наталія Іщук. - Майно опишуть, потому вставлять двері, зачинять на ключ та віддадуть його стягувачу, тобто міськраді.

Договір оренди між міськрадою і благодійним фондом "Відвага" закінчився у 2014-му. У 2016-му суд прийняв рішення виселити притулок. Втім, він продовжив діяти на Кавказькій,15. Там постійно жило 25 безхатьків, ще стільки ж приходило поїсти.

У січні 2020-го мешканці Кавказької,15, а також ще чотирьох сусідніх багатоповерхівок підготували звернення до міської влади, щоб та знайшла приміщення, куди можна було б переселити притулок для безхатьків.

4 лютого представники виконавчої служби Рівного та міськради навідались у притулок. За фактом невиконання судового рішення про звільнення приміщення виконавці склали акт. Засновник фонду Сано Гукасян із виселенням не погодився, обґрунтовуючи це тим, що орендну плату сплачує до цього часу.

27 лютого на сесію Рівнеради прийшов керівник благодійного фонду "Відвага" та мешканці притулку з проханням допомогти їм знайти нове приміщення.

- Чому сьогодні така байдужість? Вони, повірте, не хотіли бути безхатченками. В декого по дві вищі освіти. Життєва хвиля їх викинула. Ми їх знаходимо, приводимо. Дехто в жахливій ситуації, але вони отямилися. Куди їх викинути?, – звернувся Сано Гукасян до представників влади.

Міський голова пояснив керівнику притулку та його мешканцям, що не знає, як вийти із цієї ситуації. Мовляв, усі попередні перемовини щодо приміщень закінчувались відмовою з боку сусідів.

У період карантину доступ до притулку обмежили. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також