У Рівному вперше відбувся форум сім’ї

1320 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вперше відбувся форум сім’ї

Захід ініційований Міжцерковною радою області, до нього долучились священнослужителі, представники влади, науковці, молодь та громадськість.

Мета форуму – привернути увагу до проблем сім'ї як суспільного інституту, який відіграє важливу роль у розвитку держави, а також консолідувати зусилля для формування державної сімейної політики, заснованої на українcьких традиційних цінностях.

- На жаль, під тиском глобалізаційних процесів ми відчуваємо, що в Україні руйнується інститут сім’ї. Багато хто сприйме цей форум ніби проти чогось. Ні, ми не проти, ми за – за сімейні цінності. Українці споконвіків сформували свій кодекс сімейних цінностей, серед яких – чистота стосунків між подружжям, повага до батьків, гостинність, багатодітність. Це все притаманне нам, українцям, - зазначила заступниця голови ОДА Світлана Богатичук-Кривко, вітаючи учасників форуму. 

Народний депутат України Оксана Білозір висловилася за важливість створення на рівні виконавчої влади органу, який би опікувався інститутом сім’ї. 

Саме сім’я формує ментальність, свідомість і почуття громадянства, патріотизму. Це універсальний суспільний устрій. На жаль, ми сьогодні не культивуємо інституту здорової сім’ї. Преференції переважно для неповних родин – де тато чи мама, чи де хворі дітки. Як бачимо, багато розлучень. Здорова родина легко стає «хворою» сім’єю, - каже Оксана Білозір.

Учасники форуму обговорили проблеми та здобутки державної сімейної політики, сучасні загрози та шляхи захисту традиційної сім'ї, освітні та просвітницькі програми та ін. Присутні висловили надію, що такий форум стане традиційним, повідомляє прес-служба РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також