У Рівному вшанували пам'ять польських вояків, які загинули в боях за місто проти Червоної армії

879 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вшанували пам'ять польських вояків, які загинули в боях за місто проти Червоної армії

Пам'ять загиблих польських військових вшанували 7 липня у Рівному. Вони поховані на Дубенському кладовищі. Загинули вояки у липні 1920-го року у боях з Червоною армією, яка намагалася захопити Рівне.

Вшанування традиційно організувало місцеве культурно-просвітницьке товариство імені Томаша Сосновського, повідомляє Суспільне.

Поховання на цвинтарі безіменні, невідома і точна кількість похованих. За свідченнями істориків, у ході військових дій під Рівним поляки втратили близько 700 людей.

Також присутні вшанували пам'ять похованих на Дубенському кладовищі командувача армії УНР Василя Тютюнника та полковника УНР Костянтина Вротновського-Сивошапки.

Польща та Україна 102 роки тому уклали між собою союз і вступили у спільну боротьбу проти більшовицької Росії. Проте, для України успіхом це не завершилося, адже у підсумку поляки уклали з більшовиками мирну угоду.

-  Ми повинні пам'ятати нашу історію — історія, часи змінюються, а ворог, наш східний сусід, залишається агресором, і ми повинні боротися, — сказав керівник культурно-просвітницького товариства ім.Т.Сосновського Ярослав Ковальчук.

-  Це історія, яка дає нам можливість переосмислити це все, тому що ми знову зараз союзники. Бажано, щоб не було Ризького миру, угоди закулісної, яка на користь когось, а не України. Тому у всьому мають бути українські національні інтереси, які для нас є важливішими, — зазначив історик Петро Куделя. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також