У Рівному встановили пам’ятну дошку журналісту

1314 0

Ми у соцмережах:

У Рівному встановили пам’ятну дошку журналісту

На приміщенні Народного дому, що на вулиці Симона Петлюри, 1, де розташована Рівненська обласна організація Спілки журналістів, відтепер висітиме дошка Володимиру Шишкову.

Володимир Шишков 25 років був відповідальним секретарем цієї обласної журналістської організації. У журналістиці він пропрацював понад 40 років. Був кореспондентом, заввідділом редакцій районної, міської, обласної газет «Іскра» , «Красноє знамя» в республіці Комі в СРСР та  «Слово правди», «Правда України», «Червоний прапор» у Рівненській області.  

Коли йому було вже за 70, трудовий стаж Володимира Никифоровича перевищував кількість прожитих ним років. Це пов’язувалося з тим, що він працював у районах Крайньої Півночі, був учасником війни, а ще безвинно ув’язненим на тій же Півночі як ворог народу, за звинуваченням у співробітництві з іноземною розвідкою. Це клеймо він носив тому, що в роки війни служив у радянському дипломатичному корпусі, був офіцером зв’язку з армією США. А тоді під підозру попадали майже всі, тим більше молодий офіцер, котрому доводилося сидіти за одним столом з Черчіллем і Рузвельтом, вищим генералітетом країн-союзників.
Повна реабілітація прийде до нього, коли вже виростуть діти, з’являться онуки. Але Володимир Никифорович ніколи не затамовував у серці злоби ні на владу, ні на людей. Він мужньо й терпляче ніс по життю свій хрест і завжди залишався Людиною. Доброю і щирою, доброзичливою, готовою завжди прийти на допомогу іншим.

2 листопада 2011 року Володимиру Никифоровичу Шишкову виповнилося 87, а вже  4 грудня його провели в останню путь. Важка і підступна хвороба перервала його життя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також