У Рівному встановлюють пам’ятники загиблим героям

715 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

На «Алеї Героїв» кладовища «Нове» розпочалися підготовчі роботи з встановлення пам’ятників загиблим захисникам України. Пам’ятники матимуть вигляд козацького хреста, який загальноприйнятий усіма релігійними конфесіями.

 Як запевнили у КП «Спецкомбінат-Ритуальна служба», роботи, які тривають, жодним чином не призведуть до зміщення могил від місць поховання.

«Технологічний процес встановлення пам’ятника передбачає демонтаж надмогильної споруди – рамки, хреста, надмогильного пагорба. Усе це пов’язане із необхідністю облаштування міцного та надійного фундаменту, армування, що просто неможливо зробити, якщо не демонтувати існуючі конструкції. Ці роботи здійснюються у вечірній час, коли на кладовищі немає відвідувачів, за допомогою техніки. Але в жодному разі трактори не їздять по могилах! Це виключено. Вони пересуваються лише міжряддям для виконання своїх функцій. Оскільки ми проводимо одночасне встановлення на тридцяти могилах, картина, будемо відверті, не надто естетична. Саме тому ми попередньо спілкувалися із родичами наших Героїв, яким встановлюватимуться пам’ятники, просили їх не приходити на кладовище у цей період, аби не нервуватися та не засмучуватись», - наголосив директор КП «Спецкомбінат-Ритуальна служба» Роман Рибачок.

За словами керівника комунального підприємства, рідним також не варто переживати, що через підготовчі роботи майбутні пам’ятники будуть зміщені.


«Жодного зміщення пам’ятників з могил воїнів не буде! Все позначено, відмічено. Жодних відхилень чи сумнівів, що пам’ятник не буде встановлено на те саме місце не може бути! За цим слідкуємо особливо ретельно! Тому це просто виключено», - наголосив Роман Рибачок.

Працівники підприємства намагаються виконати роботи у максимально короткі терміни, але без шкоди якості. Тож просять рідних загиблих з розумінням поставитися до робочого процесу та вимушених технологічних рішень. Адже пам’ятники нашим Героям повинні простояти століттями, нагадуючи кожному рівнянину ціну, яку ми платимо за свободу України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також