У Рівному за ініціативи секретаря Шакирзяна облаштують автостоянку поблизу зоопарку

612 0

Ми у соцмережах:

У Рівному за ініціативи секретаря Шакирзяна облаштують автостоянку поблизу зоопарку

Поблизу Рівненського зоопарку облаштують сучасну автостоянку орієнтовно на 150 паркувальних місць з можливістю приймати туристичні автобуси. Поряд, попередньо, планують розташувати заправну станцію для електроавтомобілів.

Стоянку планують облаштувати уже цього року.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначає, проблема з відсутністю місць для авто поруч з рівненським зоопарком назріла давно. Особливо критичною ситуація є у вихідні дні, коли з Рівного і сусідніх областей провести час у рівненському звіринці з'їжджається кілька тисяч людей, автотранспорт вишиковується на сотні метрів обабіч автотраси, в тому числі, великі туристичні автобуси. Все це створює небезпеку для відвідувачів. Адже йти до зоопарку людям доводиться просто по проїзній частині дороги.

- Проблема з розміщенням автомобілів рівнян та туристів з інших міст України відома всім хто, хоча б раз приїздив сюди з родиною і особливо гостро стоїть у вихідні дні. Знаю, це на своєму власному досвіді, коли авто доводиться залишати за кількасот метрів від входу до зоопарку. Це проблема, і ,в першу чергу, проблема для організованих груп дітей з наших навчальних закладів та закладів з інших міст. Дітям доводиться йти просто по дорозі, що спричиняє небезпеку для них і незручності. А ще відсутність автостоянки негативно позначається на кількості відвідувачів нашого комунального закладу, що досить суттєво зменшує його бюджет і відповідно, стримує в реалізації різних нових цікавих проєктів. Тому було прийнято рішення облаштувати тут зручну, з великою кількістю паркомісць автостоянку. Окрім цього, будуть облаштовані зручні заїзди та виїзди. Тут зможуть розминутись та припаркуватись п'ять великогабаритних автобусів - це буде суттєва зміна. Ми розглядаємо можливість розташувати поряд заправну станцію для електроавтомобілів. Наразі, проєкт автостоянки вже розробляється. Плануємо звести парковку до кінця поточного року, - зазначив Віктор Шакирзян.
 

Директор зоопарку Олег Павлюк розповідає, весь колектив зоопарку і всі відвідувачі будуть щиро вдячні за цю ініціативу. Адже у вихідні середня кількість відвідувачів складає більше 6000 тисяч людей. І переважна більшість з них стикається з проблемою паркування автотранспорту.

Телефонують відвідувачі і кажуть, що кілька разів були у нас з екскурсіями в зоопарку, зоопарк класний, але більше сюди вони не поїдуть. Пояснюють, що немає, де залишити автобус, все заповнене машинами, і з дітьми йшли два кілометри. І вздовж проїжджої частини ця група з 40 дітей йшла, ми боялись, щоб вони не потрапили під авто, тож вели струмочком туди й назад”, - розповів Олег Павлюк.

Проектувальники ще працюють над кресленнями, адже завдання яке поставили перед ними - максимально ефективно використати міські землі поряд з зоопарком, але в будь якому разі, як пообіцяв Віктор Шакирзян, всі роботи з облаштування парковки мають бути завершені цього року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також