У Рівному за швидкість не штрафують

1673 1

Ми у соцмережах:

У Рівному за швидкість не штрафують

Правила дорожнього руху обмежують швидкість транспортних засобів населеними пунктами у 50 кілометрів за годину. За перевищення — штраф. Рівне — це теж населений пункт, але за перевищення швидкості в місті нікого не карають взагалі. Днями у соцмережах активно обговорювали «Запорожець», який їхав центром Рівного зі швидкістю майже 100 км/год. За ним на такій же швидкості мчав «Мерседес», водій якого знімав це на відео. Усі учасники пригоди були впевнені у власній безкарності. Добре, що цього разу нікого не вбили.

У жовтні минулого року рівненські патрульні отримали ручні прилади вимірювання швидкості TruCam — обладнання, виготовлене американською компанією. Проте за майже рік прилади у самому обласному центрі так і не використовували — лише на міжнародних трасах, якими опікуються патрульні, а саме у місцях, де найбільша кількість ДТП.

TruCam починає фіксувати швидкість автомобіля ще за 1,2 км. І як повідомила речниця патрульної поліції Рівненщини Наталія Воєвода, з 16 жовтня минулого року патрульні поліцейські за допомогою отриманого обладнання склали 14170 адміністративних матеріалів за перевищення встановлених обмежень швидкості руху на трасах. Тих, хто перевищив швидкість на понад 20 км/год, штрафували на 255 грн, хто на 50 км/год — на 510 грн. Такі штрафи прописані у Кодексі України про адмінправопорушення і, по суті, мало кого сьогодні можуть налякати.

А нагадаємо, допустима швидкість руху в населених пунктах — 50 км/год. За межами — 90-110 км/год, залежно від кількості смуг для руху. Багато водіїв таких вимог до швидкості не дотримуються, хоча потрапляючи за кордон, правила дорожнього руху чемно виконують. Бо навіть у Польщі мінімальний штраф за перевищення руху на 50 км/год — 400 злотих (2,5 тис. грн.) У Німеччині за таке ж порушення штраф уже 480-600 євро, ще й можна на три місяці залишитися без посвідчення водія. Окрім того, в Європі порушення швидкості руху фіксують камери та радари, встановлені на трасах та у населених пунктах. Вони фіксують номерний знак, обличчя водія та швидкість, з якою їхало авто — і від покарання не відкупишся.

Оскільки в Україні мало штрафували за перевищення швидкості, а самі штрафи невисокі, багато водіїв не просто порушують ПДР, а взагалі не знають, які обмеження швидкості руху діють у державі, кажуть у поліції. А ось на те, чому в Рівному досі не штрафують порушників, відповідають коротко: нічим вимірювати. Прилади для міста так і не закупили, а «повчальні розмови» водіїв не переконують.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також