У Рівному забудовники пікетували ОДА через начальника ДАБІ (ФОТО)

3839 0

Ми у соцмережах:

У Рівному забудовники пікетували ОДА через начальника ДАБІ (ФОТО)

У Рівному близько 150 людей мітингували біля Рівненської ОДА та вимагали, щоб до них вийшов міністр Геннадій Зубко.

 Мітингарі тримали у руках великий банер – «Мічуда корупціонер». Їх зібрали кілька місцевих забудовників, до яких державна архітектурно-будівельна інспекція має претензії.

Будівельники скаржилися, що їх начебто примушують платити. Якщо ж вони відмовляються це робити, то до них приходить перевірка ДАБІ.

Роман Курис, забудовник мікрорайону «На Щасливому»:

- Раніше в області ніхто нічого не платив, а з початку грудня 2018 року почались незрозумілі речі. Я зводжу три дев’ятиповерхові будинки на Щасливому. До нас прийшли і сказали, що за один будинок ми винні 70 тисяч доларів. Не для того я плачу податки та створюю робочі місця, щоб комусь платити.

В нашій області діє громадська організація асоціація працівників будівельної галузі Рівненщини. Її засновником є Ігор Мічуда. Приходить її представник на будівництво та дивиться. Потім пише заяву тому ж Мічуді, що нібито виявили якісь порушення, та просить провести перевірку. Як на мене, то це зловживання і корупція. Коли хочеш здати будинок в експлуатацію, то тобі цього не дозволяють. Подаєш документи, щоб здати об’єкт, а тобі говорять: «Ні, так не буде, потрібно домовлятися».

Юрій Кірись, керівник обласної міжрайонної спілки воїнів АТО:

- Ми виступаємо проти корупції в обласній ДАБІ, яка бере хабарі та заважає працювати будівельним компаніям. На цих будівництвах працює дуже багато воїнів АТО. Після закриття будівництва усі ці люди опиняються без роботи.

Генадій Зубко, віце-прем'єр-міністр:

- Очікую, що ми проведемо відкритий конкурс на посаду голови державної архітектурно-будівельної інспекції України. За останні три роки було запроваджено кілька речей, які допоможуть зупинити корупцію в ДАБІ.

Особисто я не знав про претензії місцевих забудовників до керівника ДАБІ Рівненщини. Однак зі мною приїхав перший заступник керівника ДАБІ України. Він зустрівся із мітингувальниками та розбереться у цьому питанні. Буде проведене розслідування та прийняті відповідні заходи.

Очільник ДАБІ Рівненщини Ігор Мічуда, проти якого й пікетували забудовники, зараз перебуває на лікарняному. Однак усі звинувачення спростовує та розцінює їх як тиск.

Ігор Мічуда, керівник ДАБІ Рівненщині:

- Ще з 20 лютого я знаходжуся у лікарні із гіпертонічним кризом. Той мітинг був зібраний забудовниками, які не хочуть законно будуватися. Усі ці люди мають прямий конфлікт із ДАБІ.

Свій пікет вони добре спланували, бо знають, що я на лікарняному. Окрім того, відсутній голова асоціації будівельників Рівненщини, який міг би привести забудовників, які зводять об’єкти законно.

Мітингарі прекрасно знали, що нашу область відвідує Генадій Зубко, тому й організували цю картинку. Звернення на мене до правоохоронних органів з’явилося лише після того, як я офіційно заявив, що на Щасливому незаконно будують торговий центр. Я розцінюю їхній мітинг як намагання залякати ДАБІ. Зі свого боку я уже звернуся до голови Рівненської ОДА, поліції Рівненщини та ДАБІ України, щоб розібралися у ситуації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також