У Рівному закриють скандальну «наливайку»

7016 0

Ми у соцмережах:

У Рівному закриють скандальну «наливайку»

Юристами Рівненської міської ради було підготовлено позов до господарського суду щодо законності розташування скандально відомої розливайки на мікрорайоні “Північний”.

Уже тривалий час місцеві мешканці скаржаться у всі можливі інстанції, що у цьому торговому павільйоні відбувається незаконний продаж спиртного на розлив, і як наслідок, постійні гучні розгулювання покупців магазину у стані алкогольного сп'яніння, нецензурна лайка та бійки. Крім того, збудували вищезгадану розливайку з порушенням закону на землі, яка належить місту. Тож, міська рада звертається до суду з проханням прийняти рішення про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян каже, місцева влада в подібній ситуації однозначно має виступати на боці людей. Крім того, йдеться про самовільно зайняту земельну ділянку, де до того ж проходять міські мережі. Це небезпечна ситуація, яка потребує відповідної реакції від влади.

“Неодноразово мешканці мікрорайону “Північний” зверталися зі скаргами, що в даному павільйоні продають нелегальний алкоголь, через що тут постійно збираються нетверезі люди, відбуваються бійки, звучить постійний галас та нецензурна лайка. Люди, ведуть себе вкрай неприпустимо. Тут розташовані поруч багатоповерхові житлові будинки, дитячий майданчик. Я цілком підтримую мешканців мікрорайону, які не бажають такого небезпечного сусідства. Крім того, ми маємо звернення від “Рівнетеплоенерго” про необхідність здійснення роботи теплових мереж, які пролягають якраз під цією будівлею. Це теж потенційно небезпечна ситуація, адже може трапитись аварія, а до ремонту приступити буде неможливо через наявність цієї будівлі тут. І не забуваємо, що це все таки земля міста”, - зазначив Віктор Шакирзян.

За словами начальника відділу юридичного супроводу депутатської діяльності Рівненської міської ради Михайла Чепиля, нині, судом винесена ухвала про забезпечення позову шляхом заборони вживати будь які дії, щодо цього незаконно встановленого об’єкта, в тому числі, щодо перереєстрації права власності, щодо проведення будь яких будівельних робіт і ця ухвала вже негайно пред'явлена до виконання.

Справа слухатиметься наступного тижня. Спочатку буде підготовче засідання, після чого відбудеться розгляд справи. Суть позову зобов’язати власника цього об’єкта нерухомого майна звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та знести самовільно збудований об’єкт нерухомого майна”, - зазначив Михайло Чепиль.

До слова, засідання по цій справі відбудеться у Рівненському господарському суді вже 6 липня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також