У Рівному замінували підприємство на території м’ясокомбінату (оновлено)

3051 0

Ми у соцмережах:

У Рівному замінували підприємство на території м’ясокомбінату (оновлено)

На території колишнього м'ясокомбінату, що знаходиться в провулку Робітничому, 5, працює 40 підприємств. Сьогодні вранці, 16 грудня, на вході в одне з них була виявлена граната. Територію загородила поліція, працюють вибухотехніки.

 Повідомлення до поліції на номер 102 надійшло опів на дев’яту ранку. Начальник відділу комунікації ГУ НП в Рівненській області Антон Крук розповів:

-          Граната, з вигляду схожа на РГД-5, була прикріплена до вхідних дверей в офіс одного з підприємств. Вибухотехніки вже її знешкодили. З допомогою експертизи з’ясуємо, чи дійсно вона була бойова і могла призвести до вибуху. На місці події працює слідчо-оперативна група. Будуть відпрацьовані різні версії того, хто б міг замінувати офіс, в тому числі конкуренції чи невиконання зобов’язань між бізнесменами. Проте гранату повісили так, що не помітити її було неможливо. Якби вона все ж вибухнула, то постраждала би тільки та людина, що знаходилася би поряд з огляду на радіус дії РГД-5, якщо це була саме вона.

Директор ТОВ ВПК «Україна», що знаходиться на цій же території і займається бакалійним виробництвом, Богдан Сагат приїхав вранці на роботу і побачив поліцію і загороджену територію. Він має свою версію щодо замінування:

-          З 2016 року ми ведемо переписку з органами місцевого самоврядування, щоб нам розгородили інший заїзд на територію. Їх усього два на 40 підприємств, що тут працюють. І один з них був самовільно загороджений двома підприємствами – ППС «Рівнебудмонтажіндустрія» та ПП «Сола». Вони поставили металічний та бетонний забори таким чином, щоб заїздом могли користуватися тільки вони. Проте це незаконно, бо дорога належить місту. І ось погляньте, що сталося – один заїзд замінували, інший загороджений, і ніхто не може потрапити на роботу. А поряд, між іншим, знаходиться нафтобаза, і не одна. Якби граната спрацювала, все могло би злетіти в повітря.

Вибухотехніки поліції вже з’ясували, що корпус гранати був бойовий, але запал зношений. Тож граната не спрацювала би.

 

Поліцейські предмет вилучили та у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження із боєприпасом), скеровуватимуть його на експертизу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також