У Рівному започатковують курси «Адаптація до вагітності»

709 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

В обласному перинатальному центрі у Рівному започатковують курси для вагітних першого триместру. Їхня мета — обговорити основні психофізіологічні аспекти початку вагітності та допомогти майбутнім мамам адаптуватися до нового стану.

Безоплатні заняття "Адаптація до вагітності" проводитимуть для жінок на 4-12 тижнях вагітності.

- В нас є щомісячна Школа відповідального батьківства для жінок з 30 тижня, але ми вирішили, що все-таки жінці потрібно знати щось на початку вагітності — що можна робити фізично, які вправи можна виконувати, як готуватися до пологів, — розповіла Суспільному викладачка Школи відповідального батьківства, психологиня центру Катерина Попружук.

Основну увагу звертатимуть на адаптацію до вагітності та формування материнської сфери.

- Це дуже важливо, бо є багато мам, які хвилюються: вагітність прогресує, а материнського інстинкту вони поки не відчувають. Це абсолютно нормально. Треба час на це і треба це пояснювати,сказала Катерина Попружук.

У перинатальному поки проводитимуть ознайомчі заняття, у планах — зробити окремий цикл.

- Дуже важливо, коли це проговорюється в групі. Є такі запитання, які жінки соромляться поставити, інші — навпаки, більш відкриті. І непогано було б організовувати це навіть тоді, коли жінка тільки дізналась, що вона вагітна, щоб їй зрозуміти, що їй далі робити, куди її рухатись, коли їй можна ставати на облік. Так само це стосується жінок, які вже стали на облік, — уточнила психологиня.

На заняття також планують запрошувати спеціалістів, каже Катерина Попружук:

- Терапевта, гінекологів, щоб вони давали інформацію по харчуванню, режиму праці і відпочинку, гігієні сну, тобто, по тих моментах, про які вони, можливо, ще не знають. Тобто, деякі заняття будуть практичні, а на деякі запрошуватимемо спеціалістів.

З вагітними, яких турбують питання пологів під час воєнного стану, працюватимуть індивідуально.

- Але якщо у вагітних будуть виникати під час курсів запитання, на кшталт, що робити, якщо під час пологів почнеться тривога, то ми, звісно, будемо на них відповідати, — додала Катерина Попружук.

Попередньо записатися на заняття "Адаптація до вагітності" можна за телефоном: 093-711 07 17 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також