У Рівному запрацювали аераційні фонтани

924 0

Ми у соцмережах:

фото - міської ради Рівного

Бо кисню у водоймах мало.

Про це розповів у своєму телеграм-каналі в.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян:
 
- Аномально високі температури призводять до зменшення рівня кисню у водоймах, тож для покращення середовища біоресурсів у річці Устя в місті задіюють аераційні фонтани.
 
Температура зовнішнього повітря останніми роками влітку досить висока, як для нашого регіону. Зазвичай такі спекотні ночі, як спостерігаються зараз, +20 градусів Цейльсія, притаманні тропічному клімату. Саме це і призводить до зниження рівня кисню у водоймах, а отже, й задухи риби. Подібні прикрі ситуації вже траплялися й у інших містах. Щоб уникнути цього й наситити Устю киснем використовуємо аераційні фонтани.
 
Наразі, такий фонтан функціонує в автоматичному режимі і по встановленому графіку – з 9:00 до 20:00.
 
Фонтан працює почергово: 40 хвилин збагачує киснем воду, а потім - перерва. Усе для того, аби уникнути перегріву апарату. На жаль, часті відключення електроенергії не дають можливості включення аераційних фонтанів згідно з графіком. Адже його робота залежить від насосу, який живиться від ліній електропередач. 
 
Також допомагає здійснювати аерацію водойми у Рівному і помпа Управління ДСНС в Рівненській області. Коли на вулиці збільшується температура повітря, то цей насос допомагає ще більше насичувати воду киснем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також