У Рівному засудили бойовика з Донеччини, який віддавав злочинні накази обстрілювати українських військових

799 0

Ми у соцмережах:

У Рівному засудили бойовика з Донеччини, який віддавав злочинні накази обстрілювати українських військових

За матеріалами Служби безпеки у Рівненській області засуджено бойовика незаконного збройного формування «ДНР», який віддавав накази обстрілювати позиції військовослужбовців Збройних сил України. Громадянин Вірменії, якому Україна надала дозвіл на проживання, після окупації у 2014 році частини території Донецької області, очолив «Першу Слов’янську окрему мотострілецьку бригаду 1 Армійського корпусу Міністерства оборони терористичної організації «ДНР».

Під час досудового розслідування встановлено, що вказана особа активно підтримувала ідею відокремлення частини території України та ініціативно приєдналася до силового блоку псевдодержавного утворення  «ДНР».

Упродовж тривалого часу він обіймав посаду командира 3 мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької слов’янської бригади 1 АК НМ  «ДНР». Під його командуванням ворог обстрілював позицій ЗС України в районі населених пунктів Чермалик, Новоселівка Друга та Гранітне Волноваського району Донецької області.

За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою, вказану особу визнано винною у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу  України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 14 (чотирнадцять) років, повідомляє УСБУ в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також