У Рівному засудили угруповання, яке торгувало сурогатом

778 0

Ми у соцмережах:

У Рівному засудили угруповання, яке торгувало сурогатом

Прокурор Рівненської обласної прокуратури в суді довів вину трьох жителів Рівненщини, які об’єднавшись у злочинну групу, займались незаконним придбанням, виготовленням, зберіганням та збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Торік у травні рівнянин, задля власного швидкого збагачення, створив та очолив стійке організоване злочинне угруповання, до складу якого залучив двох своїх знайомих. Організатор закуповував спирт етиловий та тару для фальсифікованого алкоголю, орендував гараж для виготовлення «товару» та відповідав за його збут, а також здійснював керівництво групою і розподіляв отриманий прибуток. Двоє виконавців займались безпосередньо виготовленням та фасуванням фальсифікату.

Припинили незаконну діяльність угруповання у березні цього року. За цей час його учасники виготовили понад 8,5 тонн алкоголю, частину якого вже встигли збути. Пів літра такого сурогату ділки продавали за 65 грн. Таким чином орієнтовний прибуток міг скласти понад 1,1 млн грн.

Під час слідства, окрім алкоголю, у зловмисників виявлено та вилучено ще й понад 4 тис. пачок цигарок без марок акцизного податку, також призначених для збуту.

Рівненський міський суд визнав чоловіків винними, призначив їм штрафи: 102 000 гривень – організатору та по 85 000 гривень – виконавцям.

Крім того, понад 250 000 гривень доходів від злочинної діяльності угруповання, а також незаконно придбані цигарки, згідно з вироком, передано для потреб ЗСУ та оборони України, повідомила Рівненська обласна прокуратура.

Водночас, сурогатний алкоголь та обладнання для його виробництва підлягають знищенню. Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також