У Рівному засудили зрадника, який коригував удари росіян по Запоріжжю

229 0

Ми у соцмережах:

У Рівному засудили зрадника, який коригував удари росіян по Запоріжжю

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Запоріжжя у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Рівненський міський суд призначив йому покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Йдеться, зокрема, про 5,4 га землі, яка підлягає передачі у власність держави.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомила, що 53-річного чоловіка, який сповідував проросійські настрої, у березні 2022 року завербував співробітник ФСБ рф. На виконання завдань свого куратора агент російської спецслужби регулярно збирав та передавав через месенджер «Telegram» дані про місця розташування об’єктів критичної інфраструктури та блокпостів у Запоріжжі, пункти дислокації підрозділів ЗСУ, а також шляхи переміщення ешелонів з військовою технікою. Крім того, чоловік ще й виконував роль коригувальника вогню. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв ворогу інформацію про місця ракетних влучань як у військові, так і в цивільні об’єкти.

Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи влади у випадку захоплення росіянами міста Запоріжжя. Його затримали у серпні 2022 року. Нині він перебуває під вартою.

В суді агент ФСБ рф так і не зміг пояснити, чому пішов на злочин та переконував, що своїми діями він ніяк не нашкодив національній безпеці України.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Рівненській області. Рішення суду ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також