У Рівному збирають колекцію згуб російської армії (ВІДЕО)

994 0

Ми у соцмережах:

У Рівному збирають колекцію згуб російської армії (ВІДЕО)

У рівненському Будинку ветеранів збирають ворожі трофеї, аби зробити з них експозицію для музею.

Керівниця закладу Вікторія Шинкаренко Суспільному розповіла, що ці речі показуватимуть дітям на заняттях із патріотичного виховання, а також використовуватимуть як докази злочинів російської армії.

У рівненському Будинку ветеранів зберігаються трофеї, зібрані українськими бійцями під час звільнення окупованих територій. У колекції закладу вже десятки доказів вторгнення російської армії. Тут і уламки ракет, військова форма, амуніція та їхні особисті речі.  Вікторія Шинкаренко розповідає, що зібрані трофеї увійдуть до експозиції музею військових артефактів.

- У нас був музей, у Будинку ветеранів, до початку повномасштабного вторгнення. Ми діткам проводили уроки патріотичного виховання. Зазвичай там зберігали речі наших військових. Ми хочемо показати нашим дітям, нашому поколінню майбутньому, чим воювала "друга армія світу". І як цю бульбашку "другої армії" наша українська армія розбила, — пояснює керівниця закладу.

Речі та зброя окупантів зібрані з різних регіонів України, де велися бойові дії. Вікторія Шинкаренко додає, що знайдені на деокупованих територіях аптечки не укомплектовані всім необхідним. Там, окрім гумового джгута та однієї упаковки бинта, нічого немає. Українські ж аптечки, каже, зібрані за стандартами НАТО.

-  Аптечка випуску 16 березня 2022 року. XXI століття і щоб була така аптечка? Дуже дякуємо Міністерству оборони Російської федерації, що ви так забезпечуєте ваших військових такими аптечками, — продовжує Вікторія Шинкаренко.

Вона розповідає, що трофеї українські бійці передають на її прохання, як подяку за волонтерську допомогу. Серед найцінніших згуб окупантів — записи, щоденники та блокноти. На титулці одного з них — карта України, а на сторінках — прізвища російських військових.

- Цей блокнот був вкрадений командиром батальйону. Чому я прийшла до такої думки? Тому що тут друга рота, третя рота, четверта рота. Особовий склад розписували, кількість. Це хтось був з офіцерів, командирів, — каже керівниця Будинку ветеранів.

У одному із записників — фото та передсмертна записка приблизного змісту:

- Мої рідні, я дуже сильно вас люблю. Якщо ви це читаєте, значить я загинув, захищаючи цю грьо...ну країну. Передайте мамі і тату, що я їх дуже люблю. Дивись, щоб Марк виріс великим і добрим хлопчиком. І нехай за будь-яку ціну Рому в армію не відправляють. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також