У Рівному збирають липовий цвіт, щоб поїти чаєм пацієнтів (відео)

1384 0

Ми у соцмережах:

 У Рівному збирають липовий цвіт, щоб поїти чаєм пацієнтів (відео)

У центральній міській лікарні Рівного завершується сезон збору липового цвіту. З кінця червня його обривають з лип, що ростуть на території закладу. Урожай дозволить впродовж року забезпечувати хворих духмяним і корисним чаєм.

На території міської лікарні росте близько сімдесяти великих лип. Впродовж останніх десяти років півтора десятка працівників господарської служби та кухні отримують завдання обривати липовий цвіт для потреб закладу, повідомляє Суспільне.

- Це одна з традицій міської лікарні. Наш головний лікар дуже цінує цю традицію і любить пригощати всіх липовим чаєм, з медом, з сухарями, які також випікають наші працівники харчоблоку, – каже в.о. головної медсестри Катерина Юзюк.

Цвіту цілком вистачить, аби регулярно напувати липовим чаєм від 600 до 700 хворих, – кажуть в лікарні.

За словами Катерини Юзюк, липовий чай містить значну кількість вітамінів і корисний для профілактики будь-яких хвороб. Восени та взимку, завдяки літнім заготівлям, пацієнти міської лікарні п'ють його постійно.

- Ми його розстеляємо на столиках і він сушиться. Ще, крім липи, ми заготовляємо і м'яту, і звіробою трошки, щоб нам було до чайку. В нас все росте на території. Є господарство, є діляночки такі, ото ми і вирощуємо, – розповіла завідувачка продуктового складу ЦМЛ Ніна Фесковець

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також