У Рівному збудник менінгококової інфекції виявили у чотирьох дітей

3739 0

Ми у соцмережах:

У Рівному збудник менінгококової інфекції виявили у чотирьох дітей

Менінгококову інфекцію у померлої вчительки Олени Фурман таки підтвердили.

 З метою виявлення носіїв менінгококової інфекції бактеріологічно, спеціалісти Рівненського обласного лабораторного центру обстежили 81 особу (55 дітей та 26 дорослих) які контактували з хворою. Серед них збудник менінгококової інфекції виявили у чотирьох дітей.

Їх направили до інфекціоніста, який оглянув та призначив відповідне етіологічне лікування з подальшим бактеріологічним обстеженням.

Неможливо встановити хто інфікувався першим – діти чи вчителька, тож медики просять не робити поспішних висновків щодо джерела зараження.

В школі та за місцем проживання осіб, які контактували з хворою, працюють педіатри, терапевти та ЛОР, вони проводитимуть постійні огляди до 19 листопада.

Нині нових випадків госпіталізації з підозрою на менінгококову інфекцію не зареєстровано.

Збудник менінгококової інфекції – бактерія, яка дуже нестійка в зовнішньому середовищі, вона гине майже одразу при температурі повітря нижче 25°С та ультрафіолетовому опроміненні. Заразитись можна при дуже тісному контакті з носієм, або хворим цією інфекцією. Проведення в приміщеннях звичайного вологого прибирання та провітрювання гарантує знищення збудника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також