У Рівному збудують колумбарій — на «Новому»

621 0

Ми у соцмережах:

Крематорій на Байковому кладовищі у Києві

У Рівному може з’явитися незвична для наших країв ритуальна споруда — колумбарій, де зберігатимуть після кремації рештки померлих. Розмістити її планують на території найбільшого кладовища міста «Нового». Місць тут для поховання поки достатньо — вистачить на кілька років. Але є люди, які бажають вшановувати своїх померлих родичів у інший спосіб — зберігаючи їхній прах у спеціальних урнах. Часто це є волею самих покійних.

Отримати таку послугу вже можливо — її надає комунальне підприємство «Спецкомбінат — ритуальна служба». Автомобіль виїжджає до столичного крематорію, з яким має угоду, а за кілька годин родичам повертають уже урну з прахом. За словами директора спецкомбінату Романа Рибачка, попит на послугу кремації є і він зростає.

Що далі робити з урною? Попіл, як показують у голлівудському кіно, у нас по вітру зазвичай не розвіюють. Та як варіант, її можна зберігати вдома або ж отримати дозвіл на захоронення у могилі. Але якщо у місті таки зведуть колумбарій, то зберігати урни можна буде у ньому в спеціальних нішах.

Плани такі у міської влади уже є: на початку жовтня секретар міськради Віктор Шакирзян підписав розпорядження, що замовником будівництва колумбарію буде спецкомбінат. Однак яким саме він буде і скільки урн вміщатиме, поки невідомо — якихось подробиць проєкту ще немає. Наразі колумбарії уже працюють у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Вінниці, Хмельницькому.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також