У Рівному ЖКП брало з мешканців гроші за обслуговування зупинки біля будинку

3736 0

Ми у соцмережах:

У Рівному ЖКП брало з мешканців гроші за обслуговування зупинки біля будинку

У Рівному житлово-комунальне підприємство при розрахунку тарифу на квартплату врахувало площу сигаретного кіоску та зупинки громадського транспорту.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі. Поскаржилася на ЖКП мешканка цього будинку. Підприємство провело перерахунок жителям багатоповерхівки за цілий рік, а до лютого має зменшити тариф, повідомляє Суспільне.

Позапланову перевірку у рівненському ЖКП Держпродспоживслужба в області провела після скарги рівнянки. Інспектували підприємство з 9 до 30 жовтня 2020-го року. Жінка була незадоволена тарифами на послуги з утримання будинків та споруд й просила його перевірити.

- Ми всі розуміємо, що нарахування за послуги, скажімо, прибирання прибудинкової території, впливає площа самої прибудинкової території. Під час перевірки було з'ясовано, що площа була на 26 квадратних метрів більшою. Ми вийшли на огляд прибудинкової території, робились заміри. З'ясувалося, що там стоїть сигаретний кіоск і зупинка громадського транспорту. Відповідно, ця площа не може бути віднесена до прибудинкової території, – розповідає завідувачка сектору контролю за регульованими цінами Ілона Шелестун.

Через карантин підприємство також не надавало усі послуги, враховані при розрахунку тарифу, кажуть у Службі. Зокрема, протягом року ЖКП не оглянуло вентиляційні канали.

- Після перевірки було зобов'язано шляхом видання припису провести перерахунок на ту послугу, яка не надавалась і зробити перерахунок тарифу шляхом зменшення площі прибудинкової площі. Ця сума по одному будинку, вона становить 1525,22 гривень. Здійснено перерахунки усім його мешканцям, – уточнює Ілона Шелестун.

Про який саме будинок у Рівному йдеться та яке житлово-комунальне підприємство перевіряли, у Держпродспоживслужбі назвати відмовились. Зазначили, що на момент перевірки ЖКП було діюче, нині там триває процес реорганізації.

Спеціалісти Держпродспоживслужби внесли припис, виконати який ЖКП має до лютого. Йдеться про зменшення площі прибудинкової території, перерахунок споживачам. За невиконання припису підприємство можуть оштрафувати на 34 тисячі гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також