У Рівному зіграють благодійну виставу на підтримку пошкодженого театру в Миколаєві

1289 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне Рівне

Рівненський драмтеатр у понеділок, 10 жовтня, проведе благодійну виставу на підтримку Миколаївського академічного художнього драматичного театру.

Речниця театру Ірена Боровець повідомила Суспільному, що усі зібрані гроші актори віддадуть колегам з Миколаєва.

Розпочнеться захід о 18.00. Актори зіграють комедію Господиня заїзду, це музична комедія з балетом та оркестром. У 2021 році зіграли у Миколаєві Гамлета в рамках фестивалю та отримали відзнаку в одній із номінацій.

- І знову мали їхати до них вже восени 2022 року. Повинні були бути такі обмінні гастролі: ми планували поїхати в Миколаїв, в Одесу, а миколаївці та одесити мали приїхати до нас. Але трапилося, як трапилося... Тому ми вирішили підтримати цей театр, допомогти нашим друзям трішки зібрати кошти на відновлення приміщення, розповіла Ірена Боровець.

Миколаївський драмтеатр — єдиний в Україні, який працює недалеко від лінії фронту, а нещодавно ударною хвилею знищило деяке майно закладу.

- Вони не перестають грати, грають і для людей старшого віку, які не можуть приходити до театру, роблять десь виїзні покази. З того, що ми знаємо, у них пошкоджені гримувальні кімнати, повилітали вікна, все там в такому жахливому стані. Також знищений літній сад, в якому вони робили різні перформанси та дуже ним пишались. Там не було влучання, дякувати Богу, але цією ударною хвилею приміщення пошкоджене,додала речниця.

Відвідати театр та подивитися виставу можуть усі охочі. Благодійний внесок — 100 гривень.

- Ми розуміємо, що при такій ціні квитка нам не вдасться зібрати дуже велику суму. Якщо ми продаємо близько 400 квитків, то це там якихось тисяч 40 при повному продажі, а якщо порахувати, скільки зараз коштує заміна вікон, то це сума насправді мізерна. Але нам важливо їх підтримати, показати, що ми з ними, — розповіла Ірена Боровець.

Придбати квиток на благодійну виставу можна у касі театру. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також