У Рівному зловили шахрая, який вже прямував на «заробітки» в іншу область

681 0

Ми у соцмережах:

У Рівному зловили шахрая, який вже прямував на «заробітки» в іншу область

На гачок уродженця сходу потрапили двоє жителів Рівного, які віддали аферисту 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмисника вдалося затримати, коли він на автобусі вже прямував до іншої області на «заробітки».

26 вересня  на стаціонарний телефон 78-річної рівнянки зателефонував невідомий. Представившись лікарем, повідомив, що невістка потрапила у ДТП. Підкреслив, що жінка дуже травмувалась і лікування буде дороговартісним. Невдовзі до оселі прийшов невідомий чоловік, якому пенсіонерка віддала 5000 гривень та 1000 євро.

За аналогічною схемою від рук шахрая постраждав 89-річний мешканець обласного центру: на «лікування доньки» віддав 30 000 гривень.

Коли 37-річного  шахрая затримали, у нього вилучили 7365 гривень і 180 доларів, повідомляє поліція Рівненщини. Сам зловмисник зізнається тільки, що забирав гроші. Відомо, що аферист і раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, за що перебував у місцях позбавлення волі.

- За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні шахрайства за частиною 2 статті 190 Кримінального Кодексу України. Також підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою,повідомив начальник Рівненського РУП Роман Штеба.

Максимальне покарання, яке може загрожувати 37-річному аферисту — до трьох років позбавлення волі. Поліцейські у рамках кримінального провадження встановлюють також інших осіб, причетних до злочину.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також