У Рівному з`явилася нова фірма, яка взялася за вивезення сміття

1693 0

Ми у соцмережах:

У Рівному з`явилася нова фірма, яка взялася за вивезення сміття

З листопада ТОВ «Рівне Екосвіт» обслуговуватиме приватний сектор міста. Крім того, частину багатоповерхівок, від яких вивозив сміття «Санком Рівне», на який було багато скарг, передали КАТП-1728.

Микола Горбачук, в.о. директора ТзОВ «Санком-Рівне»: — Техніка не витримує того обсягу сміття, який викидають рівняни. Ми не встигаємо ремонтувати сміттєвози. З 10 машин працює тільки 5, бо інші — в ремонті. Тобто не встигаємо вчасно вивозити відходи. Ми могли б, і так було б значно простіше, вивозити сміття вночі, як це запроваджено в інших містах. Тоді дороги розвантажені, тож вивезення займає значно менше часу. Проте бульдозер, який розвантажує сміття на полігоні, не працює вночі. Вирішити проблему може тільки міська влада. Щоб розвантажити «Санком-Рівне», будинки, що перебувають на обслуговуванні ЖКП «Покровське», а це понад 25 тисяч мешканців, з 1 жовтня міська рада передала на обслуговування КАТП-1728, яке вже надає такі послуги майже половині міста. Щоправда, при цьому виникли деякі проблеми.

Ростислав Кралюк, керівник КАТП-1728: — Ми закупили 125 нових євроконтейнерів, щоб встановити їх на території ЖКП «Покровське». Ще 30 мали намір залишити тих, якими вже люди користувались і які належать «Санкому» — як відшкодування їхнього боргу перед нами. Але керівництво «Санкому» відмовилось, натомість запропонувавши нам орендувати їх на невигідних для нас умовах. Проте ми знайшли інший вихід — у дворах, де контейнерів тимчасово не вистачає, удвічі збільшили частоту вивезення, тож відходи не накопичуються. Але це не всі проблеми, які можуть виникнути при зміні обслуговуючої компанії. Мешканці будинків від ЖКП «Покровське» за жовтень за вивезення сміття можуть заплатити вдвічі більше. Адже «Санком» розсилає квитанції наперед з авансом на місяць, а КАТП, яке прийняло їх на обслуговування з жовтня, свої розішле тільки 5 листопада за фактом виконаних робіт. Вочевидь, є люди, які за звичкою заплатили за вивезення сміття за жовтень «Санкому». І є сумнів у п.Кралюка, чи «Санком» поверне ці кошти, адже й так боргує чимало. Директор просить мешканців ЖКП «Покровське» платити за послугу з вивезення відходів за жовтень за платіжками КАТП-1728 після 5 листопада. Окрім того, жителі приватного сектора Рівного з 5 по 10 листопада також отримають платіжки за вивезення сміття від нової обслуговуючої фірми — ТОВ «Рівне Екосвіт». Із «Санкомом» у неї — договір доручення.

Микола Ніколайчук, директор ТОВ «Рівне Екосвіт»: — Вивозимо сміття з приватних секторів на Ювілейному, Боярці, Грабнику, Басовому Куті, вулицях Тиннівській та Дворецькій. Загалом охопимо весь приватний сектор міста, а це приблизно 25 тисяч населення. Для цього купили 2 сміттєвози та іншу техніку. Запевняю, що вивозитимемо сміття вчасно. Наразі узгоджуємо із «Санкомом» графіки вивезення та конкретну дислокацію. Квитанції надсилатимемо від свого імені та на свої рахунки. Але на тариф це не вплине. Наразі тарифи для населення залишаються такими: 8,53 грн. — для жителя багатоквартирного будинку та 12,47 грн. — для жителя приватного. Проте і «Санком», і КАТП-1728 уже просять підвищити ці тарифи.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також