У Рівному з`явиться новий патріотичний мурал

1297 0

Ми у соцмережах:

У Рівному з`явиться новий патріотичний мурал

Місцевий художник Андрій Шостак на етапі закінчення патріотичного стінопису.

Хлопець зізнається, ідея створити патріотичний малюнок у рідному місті виникла давно. Втім, втілити її в реальність вдалося тільки зараз, і ініціювала її мережа освітньо-культурних просторів "Гончаренко центр". Як  назвати мурал Андрій ще не придумав, попередній варіант - "Захисник", повідомляє телеканал ITV.

 

- Він уособлює в собі цього захисника. Він ніби як направлений в сторону так званого зла, яке зараз до нас прийшло в країну. Зображено ППО, яке так само допомагає захищати нашу країну. По ліву сторону там оця українка, персонаж, який сповнений ненависті до горя, - розповідає художник Андрій Шостак.

А ще незабаром на стіні мають з'явитися українські символи: житнє чи пшеничне колосся. Та за словами художника, стінопис спочатку планувався далеко не такий.

- Була ідея створити мурал на сучасний лад ніби, як козаки пишуть лист турецькому султану. Тільки там ніби ЗСУ пишуть лист до путіна. Такого плану. Але тут трошки велика локація, вирішили тут зробити цей мурал. Можливо, в майбутньому у Рівному ще буде мурал з ЗСУ, - каже художник Андрій Шостак.

Малювати по стіні 5 на 5 метрів, зізнається Андрій, важко. Тож, створення муралу ще займе до тижня часу. На неготовий патріотичний стінопис жителі мікрорайону "Північний", де його і створюють, реагують по-різному.

- Мала трохи страшнувата як на мене, як намальована. Я перепрошую. Ну,  вже така мала, така. - Так вона ще не домальована. Але для мене, то трошки страшна.

- Він ще не закінчений. А сенс глибокий, коли закінчить тоді. Але задум є.

Та попри такі різні відгуки, до малюнку вже підходять фотографуватися. А отже, мета створення патріотичного стінопису виконана. 

- Зараз якось хочеться зобразити щось, що залишиться в майбутньому, щоб люди могли побачити ці роботи через певний час. Щоб це не забувалося, щоб люди доносили усьому світу. Щоб це просто не забулося, - зізнається художник Андрій Шостак.

На цьому муралі Андрій зупинятися не хоче. Вже має ідею присвячену нашим рівненським військовим, яка, як сподівається Андрій, має сподобатися усім містянам.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також