У Рокитному буде як у Хіросімі? Японці добре розуміють проблему радіації

2193 0

Ми у соцмережах:

У Рокитному буде як у Хіросімі? Японці добре розуміють проблему радіації

Медичне обладнання на понад 50 тисяч доларів, безповоротно наданих урядом Японії, вже сьогодні працює у пологовому відділенні Рокитнівської ЦРЛ. А минулого тижня у районі зустрічали Надзвичайного та Повноважного посла Японії в Україні Тадасі Ідзаву, який передав пологовому будинку документацію на це устаткування.

— Півроку минуло з того часу, як я приїхав працювати в Україну. Однак з Києва виїхав вперше — і саме у Рокитне, — розповів Тадасі Ідзава. — Здивований великим інтересом українців до японської культури. Також у вас дуже багаті ліси, принаймні так я побачив з вікна автомобіля. Ми дуже добре розуміємо проблему радіаційної забрудненості. В Японії Хіросіма та Нагасакі також постраждали від радіації, однак зараз вони — одні з найрозвиненіших міст Японії. В Рокитнівському районі ми будемо й надалі спостерігати, як розвиватиметься медицина, і допомагати подібними грантами. Також пан Ідзава зазначив, що ще не бачив, як в Україні цвітуть дерева, тому з нетерпінням на це чекає. Особливо хоче подивитися на цвітіння каштанів. Голова Рокитнівської адміністрації Василь Поліщук розповів японському гостю про район, похвалився новим супермаркетом у Рокитному, який «став окрасою містечка», будівництвом школи у селі Глинне та будівлею майбутньої райлікарні. А також принагідно запросив пана Ідзаву завітати на Рокитнівщину ще раз — або грошей знову привезти, або ж на відпочинок.

Денис БУЛГАК.
Довідка РВ. Починаючи з 2002 року, в Україні в рамках Програми безвідплатної допомоги проектам людської безпеки «КУСАНОНЕ» реалізуються 42 проекти, включаючи вищезгаданий проект у Рокитному. За кошти фінансової допомоги було придбано сучасний біохімічний аналізатор, новий реанімаційний комплекс для немовлят, апарат штучної вентиляції легенів, інкубатор та інше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також