У Рязанова уже гараж, а не паркінг

2139 0

Ми у соцмережах:

У Рязанова уже гараж, а не паркінг

Будівництво першого в Рівному триповерхового паркінгу завершилось на зведенні його каркасу. Адже за кілька місяців інвестиційний проект на вулиці Гагаріна забудовника «МЖК» був визнаний незаконним. Що будують без документів, з’ясували будівельні інспектори на прохання мешканців 16-поверхівки, яка знаходиться поряд. Однак рівненський екс-депутат Станіслав Рязанов, фірма якого й будує паркінг з деревами на даху, хоче й надалі судитися.

Ігор Мічуда, керівник обласної ДАБІ:

— Містобудівні умови і обмеження на цей об’єкт, які видало управління архітектури Рівного, було скасовано. Правомірність наших дій підтвердили суди двох інстанцій. Забудовник зараз стверджує, що там у нього не автостоянка, а гаражі. Однак це лише його відмовки. Тепер є два варіанти розвитку ситуації: або будівельна компанія візьме усі необхідні документи та зводитиме законно, або ми вимагатимемо знесення уже існуючої споруди. Окрім цього, ми у судовому порядку доведемо, що будівництво набагато складніше, ніж вони стверджують. Будівельний клас наслідків там не СС-1, а СС-3. Відповідно, для таких складних споруд дозвіл на початок будівельних споруд потрібно брати у Києві в ДАБІ України. Адже це єдина земельна ділянка забудовника «МЖК», який звів там 16?поверховий будинок. Ті ж, як вони стверджують, гаражі є іншою чергою цього будівництва. Якщо це буде доведено, то штраф за незаконне будівництво складе близько півтора мільйона гривень.

Галина Похильчук, голова ОСББ «Гагаріна, 22»:

— Дозвіл на будівництво біля нашого будинку був виданий на стоянку для автомобілів відкритого типу, а забудовник почав зводити кількаповерхову споруду. Зараз представники будівельної компанії називають це гаражами. Мешканці будинку проти, проте розуміють, що побудоване ніхто уже не знесе. Як компроміс, проситимемо у міської влади землю неподалік будинку, щоб було де ставити свої авто.

Микола Дядюсь, керівник міського управління ДАБК:

— Забудовника ми оштрафували більш ніж на 10 тисяч гривень. Адже він без дозволу розпочав будівельні роботи. Тому це будівництво вважається самочинним. Якщо розглядати те, що там побудовано, то це наземний гараж відкритого типу. Тепер усе залежатиме від забудовника, чи зможе він отримати дозвільні документи на те, що збудував.

Станіслав Рязанов, керівник фірми «Рівнеміськбуд»:

— Будемо далі судитися. Адже суддя Апеляційного суду у Львові не враховувала висновки експертів. У нас є рішення судового експерта, який підтверджує наші слова. Будівельна інспекція змогла лише довести, що у наших документах була вказана неправильна назва об’єкта. Хоч ті ж чиновник її і поставили, перед тим кілька разів змінюючи. Впевнений, що ми виграємо цю справу в суді касаційної інстанції. Можливо, нас поливають такою брехнею лише через те, що хочуть від нас грошей. Але ми нікому не будемо платити, бо працюємо винятково законно. Через ці непорозуміння моя компанія зазнає чималих збитків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також