У Сарнах грошей з Італії вирішили не чекати

1751 0

Ми у соцмережах:

фото: UA:Рівне

У міжнародний проєкт відбудови цивільних будівель, які зруйновані під час війни, включено майже пів сотні будівель з усієї області. Нещодавно стало відомо, що Італія погодилася допомогти у відновленні Рівненщини.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

Усі будівлі постраждали внаслідок ракетних обстрілів. Це 34 приватні будинки у Здовбиці та Малому Житині, 7 багатоповерхівок в Оржеві, а також дві школи — в Оржеві та Великому Жолудську. Характер руйнувань різний. Переважно це пошкоджені фасади, підірвані вибуховою хвилею дахи, вибиті вікна, шибки, двері та огорожі. Чи не найбільшого руйнування зазнала школа у Великому Жолудську Володимирецького району.

Останній масований ракетний удар по Рівненщині припав саме на Сарни. В результаті загинуло четверо людей. Вибуховою хвилею отримали пошкодження як приватні будинки, так і промислові об’єкти. Однак відновлення у місті вирішили провести власним коштом.

Руслан Серпенінов, міський голова Сарн:

Одразу була створена комісія, яка обстежила постраждалі будинки. Загалом було пошкоджено 21 житловий будинок. Пошкодження типові: вибиті вікна, пошкоджений дах. Оскільки ні про яку міжнародну допомогу ми не чули, то одразу почали всіляко допомагати людям. Населенню було надано усі будівельні матеріали, які вони просили. Було важливо швидко відновити приватні будинки, щоб у них можна було жити. Загалом 99% прохань людей було забезпечено. На останньому засіданні міськвиконкому ми ще й виділили матеріальну допомогу постраждалим та гроші, щоб розрахуватися за надані матеріали.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також